0

Е вродепутати от комисията по бюджетен контрол ще посетят България през април, за да се запознаят на място с управлението на средствата, предоставяни от бюджета на ЕС. Това съобщи днес председателят на парламентарната комисия Моника Холмайер, цитиран от БТА.

Евродепутати от комисията по бюджетен контрол ще посетят България през април, за да се запознаят на място с управлението на средствата, предоставяни от бюджета на ЕС. Това съобщи днес председателят на парламентарната комисия Моника Холмайер, цитиран от БТА.

По нейните думи може да се очаква евродепутатите да разговарят с представители на няколко министерства, отговорни за европейските проекти у нас, както вероятно и с участници в неправителствени организации и разследващи журналисти. Тя отбеляза, че решението за проверка е свързано и с наложените от САЩ санкции срещу български граждани заради участието им в корупция.

Холмайер уточни, че посещението първоначално е било предвидено за миналата година, но е било отложено заради предсрочните избори в нашата страна. Новата програма предвижда евродепутатите да бъдат у нас от 11 до 13 април.

На днешното заседание на парламентарната комисия Рафаел Санчес от дирекцията по регионална политика на Европейската комисия заяви, че проверка в нашата страна миналата година не е установила съществени нарушения. Възнамеряваме да правим проверки всяка година, предвиждаме ново посещение преди лятната ваканция, за да видим качеството на някои проекти, добави той.