0

С лед като премиерът Кирил Петков заяви на годишния форум между властта и бизнеса, че не би приел подадената ръка от ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов, нито пък ще бъде този, който ще го направи, от формацията отвърнаха на критиките на министър-председателя.  
 
 
 
 

След като премиерът Кирил Петков заяви на годишния форум между властта и бизнеса, че не би приел подадената ръка от ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов, нито пък ще бъде този, който ще го направи, от формацията отвърнаха на критиките на министър-председателя.  
 
 
 
 

С пост във фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков изтъква, че явно са нужни някои уточнения, за да може Петков да разбере какво точно му се случва.

В пет точки изброява и аргументите си. По думите му след Националното събрание на ГЕРБ от неделя, на Петков би трябвало да му е ясно, че никой в ГЕРБ не иска ръката му, нито пък има намерение.

На второ място според Биков няма нужда да дестабилизират управлението на Петков, защото то се справя достатъчно добре с тази задача и само. Биков изтъква, че кабинетът няма да получава подкрепа от тях, затова оттук нататък, ще трябва да се съобразява изцяло с исканията на Корнелия Нинова. Биков отговаря и на упреците на Петков, че младежите на ГЕРБ участват в хибридни атаки. По думите на Биков хибридните атаки не са срещу правителството му, а са в самото него. И накрая съветва Петков: "Ако спре да говори за известно време, може би ще му остане време и за мислене".