0

И звеждането на ГЕРБ от НДК е планирано да започне в петък, 10 декември. "Нямам време за губене", каза служебният министър на културата Велислав Минеков, пред ТВ1. "Продължаваме със същите усилия, не съм забравил. Ще настоявам още в петък да започнат действия за тяхно преместване. Нямаме повече време за губене", каза Минеков.

Той определи настаняването на ГЕРБ в НДК като "плячкосване" и "присвояване". То е мотивирано с отпаднала необходимост на НДК за двата етажа, които сега се ползват от ГЕРБ. "Крайно време е да си намерят имот. Партия ГЕРБ също е с отпаднала необходимост и спокойно може да си намерят нещо по-човешко като размер, където да си плащат", препоръча Минеков. 

Тома Биков от ГЕРБ  коментира плановете на Минеков за ГЕРБ при днешната демонстрация пред сградата на вестник "Труд". Биков посочи, че ГЕРБ е втората политическа сила, тя не дължи никакви суми на държавата за централата си за разлика от други партии. Партията на Бойко Борисов била срещу ваденето на която и да е партия от централата й. "Минеков ще се сблъска челно със стена", предупреди Биков. Според него ГЕРБ има стотици хиляди симпатизанти и привърженици. "Това е най-неподходящото нещо, което една власт може да направи", каза той.

Днес по обяд ГЕРБ направиха акция пред Министерството на културата. Те натрупаха броя на "Труд" на стълбите на министерството и поискаха оставката на Минеков. Днес това се случва в "Труд", утре ще се случи с друг.   В акцията на ГЕРБ участват Тома Биков, Любен Дилов, Асен Балтов, Костадин Ангелов, Теменужка Петкова и други членове на партията. На първата страница на вестника пише "Убиват Труд", а под заглавието са снимките на президента Румен Радев, министърът на културата Венцислав Минеков и областният управител на София Митко Михайлов. "Реакцията на Европейската асоциация на журналистите е смехотворна", коментира Любо Дилов-син. "Преференциалното отношение към проправителствени медии също е неправомерна намеса в свободата на изразяване", гласи позицията на АЕЖ.