0

В някои отношения с БСП работим най-лесно, защото си знаем разликите. Това коментира пред БНТ лидерът на ПГ на ДБ и съпредседател на формацията Христо Иванов.

В някои отношения с БСП работим най-лесно, защото си знаем разликите. Това коментира пред БНТ лидерът на ПГ на ДБ и съпредседател на формацията Христо Иванов.

Аргументът - представляват  най-утвърдените политически формации, които имат утвърдени форми на взимане на решения. "В този смисъл тук е и проблемът на коалицията - създадохме твърде много формати, които да осигуряват координация. Но нито един от тях не работи достатъчно добре", каза той.  Според него управлението може да бъде критикувано за недостатъчна степен на координация.

Иванов добави още, че коалицията е трудна - сложна и разнолика коалиция. Въпреки това в много отношения тя продължава да бъде безалтернативна.  И допълни, че едва ли някой сериозно планира избори. По думите му коалицията е представител на различните гледни точки на българското общество.

Според него темата за предоставяне на оръжия за Украйна е сложен казус. И заяви, че решението трябва да бъде на България. "То има шанс да бъде прието от мнозинство, което е обяснимо. Рискът да преминем към състояние на плаващи мнозинства тип "шведска маса" е фундаментален риск. От тази гледна точка ние много бихме били въздържани да правим подобен тип провокации", каза още съпредседателят на ДБ. Според него "Демократична България" няма няма проблем да протегне ръка към когото и да е било, но това трябва да става по много конкретни теми.

"Има и теми, по които ще продължаваме да търсим подкрепа от опозицията", каза още той.