0

С тудентскит съвет на Лесотехнически университет-София също излязоха с позиция, с която заявяват, че не са съгласни с окрупняването на университетите. По-рано тази седмица с такава излязоха колегите им от ВУТП и МГУ, а днес и омбудсманът проф. д-р Диана Ковачева призова министърът за обществена дискусия.

Студентскит съвет на Лесотехнически университет-София също излязоха с позиция, с която заявяват, че не са съгласни с окрупняването на университетите. По-рано тази седмица с такава излязоха колегите им от ВУТП и МГУ, а днес и омбудсманът проф. д-р Диана Ковачева призова министърът за обществена дискусия.

Студентите в ЛТУ посочват, че през годините университетът им е изградил име, има и уникални за България специалности. Младежие се надяват министърът да преоцени намеренията си за самоцелно обединяване на университети.

"Вярваме, че разумът ще надделее и ще успеем да съхраним историята, традициите и идентичността си. Ако ли не, ние ,настоящите студенти, и също така бившите възпитаници на ЛТУ,  обединени и сигурни в решението си, сме готови на протестни действия. С оглед на това, че предложението за обединяване и преструктуриране на държавните висши училища в страната е във фаза на обсъждане към настоящия момент, ние - представителите на студентите, избрахме да се обърнем към Вас, за да ви информираме, че няма да останем безучастни и смятаме, че е от изключително значние да информираме обществеността за своята позицияа", пише в позицията на студентите от ЛТУ.