0

С пециализираното правосъдие в този си вид е неефективно. Използва се като бухалка срещу неудобните. Това коментира пред БТВ правосъдният министър Надежда Йорданова.

Специализираното правосъдие в този си вид е неефективно. Използва се като бухалка срещу неудобните. Това коментира пред БТВ правосъдният министър Надежда Йорданова.

Само 3% от делата са от общ характер, изтъкна министър Йорданова. В над 6000 от делата той гледа мерки за задържане и за издаване на разрешение за СРС. Това е съд за задържане и подслушване, смята тя. Надежда Йорданова подчерта, че в съдебната система има хора, които работят.

Надявам се този шпионски скандал да не е поредният фойерверк, посочи министърът на правосъдието. Разширява се правната помощ за украинските бежанци, дошли на наша територия. ЕС е задействал европейска директива, която им позволява една година украинските бежанци да са на територията на общността.

Това не е война на институциите, коментира Йорданова по повод искането за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. Напомни, че вече е факт предложението за освобождаването му, има 9 нови случая. Според нея това е повод Гешев да прекъсне предсрочно мандата на главен прокурор на републиката. Тя каза, че не иска да говори за проверките срещу главния прокурор през медиите. Анализират се и други практики в прокуратурата, загатна министърът.