0

П о време на престоя ми в ареста изпитвах малко гняв и доста тъга. Чудех се защо се случва точно сега. Това заяви бившият финансов министър Владислав Горано, пред бТВ. ,,Да арестуваш лидера на опозицията е отчаян политически акт, който цели да реши някакви други проблеми'', допълни Горанов и уточни, че е бил арестуван с едно прессъобщение на МВР. "Трябва да си зададем въпроса дали този 30-годишен преход е бил достатъчен, защото това беше изнасилване от институциите, пълна дивотия", коментира задържането си Горанов.

По отношение на хазартния бизнес на Васил Божков бившият финансов министър призна, че ако не е бил сигналът на братя Найденови, вероятно и до ден-днешен избягалият в Дубай бизнесмен е щял да печели от "търкането на билетчета". Вероятно нямаше да видим дупката в бюджета, ако не бяха братя Найденови. Ако не беше конфликтът между тях и него, едва ли и до днес щеше да се разбере, че ощетява хазната. Може би беше грешка, че тогава се предоверихме на председателя на комисията по хазарта, назначен по време на управлението на Орешарски, обясни Горанов.

Той разкри още, че финансовите отчети на компаниите, организирали хазартните игри на Божков, са качени в Търговския регистър без да могат да бъдат разчетени и това го е направил служител от Агенцията по вписванията. В тази връзка Владислав Горанов призова правосъдният министър Надежда Йорданова да се заеме с този случай.

Той още заяви, че вероятно има сговор или опит на Кирил Петков да подаде ръка на Иван Гешев, защото с това си действие едновременно и веднага премиерът отне възможността на своите коалиционни партньори от днес да говорят за върховенство на правото. Те няма право, нямат никакъв аргумент", каза бившият финансов министър Владислав Горанов.