0

Д нес ще е слънчево време с разкъсана висока облачност. В западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина в часовете преди обяд ще има по-значителна ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, с който ще се затопли още.

Днес ще е слънчево време с разкъсана висока облачност. В западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина в часовете преди обяд ще има по-значителна ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, с който ще се затопли още.

Преобладаващите минимални температури ще са между 8 и 13 градуса, максималните ще са от 18-19 в местата с по-трайни мъгли до 25-26 в районите чувствителни на южен вятър, сочи прогнозата на НИМХ. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще се повишава и към края на деня ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. До около обяд главно в южните райони ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа предимно умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще са 18-22 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, с който ще се затопли още и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21, на 2000 метра - около 14 градуса.

В събота от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за първата половина от ноември - максималните ще са между 15 и 20 градуса. Облачността ще се увеличи, само на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя вероятността за валежи е малка, облачността ще е по-често значителна, след обяд ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от юг.