0

З а пореден път бе отложено делото за обвиняема бивша служителка на търговска банка с клон в миньорския град Раднево, която за по-малко от две години е успяла да присвои близо половин милион лева от средствата на клиентите.

За пореден път бе отложено делото за обвиняема бивша служителка на търговска банка с клон в миньорския град Раднево, която за по-малко от две години е успяла да присвои близо половин милион лева от средствата на клиентите.

Парите Кица Райчева предоставяла на сина си, който имал бизнес в Нова Загора, свързан с коне  за езда.

Срещу Райчева е повдигнато обвинение по чл. 309 ал. 1 от НК:“ Който сам или чрез другиго състави неистински частен документ или преправи съдържанието на частен документ и го употреби, за да докаже, че съществува или не съществува или че е прекратено или изменено някое право или задължение, или някое правно отношение, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до две години.“.Предвид големия размер на присвоената сума Райчева може да отиде в затвора за срок от 10 до 20 години.

От момента на установяване на престъпното деяние Райчева е с мярка за неотклонение „домашен арест“ и проследяваща електронна гривна. През миналата година, за удовлетворяване вземанията на ощетената от кражбите и документите престъпления банкова институция частни съдии изпълнители обявиха  за публична продан имоти на жената, включително и апартамента  й в Раднево. По тази причина изтърпяването е прехвърлено в семеен имот, малка вила в лозята край миньорския град.

Заседанието на 7 март бе отложено за 4 април заради заболяване на подсъдимата от COVID. Заради ангажимент не се е явил и назначеният й служебно адвокат. Предишният път, на 16 декември, заседанието бе отложено заради невъзможността на обвиняемата да си намери защитник.