0

М олебен за мир в Украйна ще отслужи бургаското духовенство. Ритуалът бе включен в последня момент в празничната програма, посветена на Националния празник 3-ти март. 

Молебен за мир в Украйна ще отслужи бургаското духовенство. Ритуалът бе включен в последня момент в празничната програма, посветена на Националния празник 3-ти март. 

Молебенът ще бъде отслужен в 11 ч. на централния площад „Атанас Сиреков“ пред общината, веднага след ритуалното издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. Отделно, по-късно през деня духовници ще произнесат и заупокойна молитва за жертвите на войната пред Руския паметник.
Празничната програма ще започне в 9 часа на Морска гара с авто-мото шествие. За най-малките е детския образователен спектакъл „Аз съм българче“  на Театър „Пан“ – София. Представлението започва в 10:30 часа в Център за съвременно изкуство и библиотека – Бургас.


Празничен концерт с участието на възпитаници от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас е с начален час 12:00 ч. в БХГ „Петко Задгорски“ 
По същото време в Туристически комплекс „Ченгене скеле“ ще се проведе детски празник с викторина за децата от ОУ "Братя Миладинови". 
От 17:00 часа в Център за съвременно изкуство и библиотека – Бургас започва прожекция на филма „Юлия Вревска“.