0

Б анкнота от 100 лева подхвърли на пътни полицаи солидно почерпен шофьор, който първоначално направил опит да избяга с автомобила си от проверяващите.

Банкнота от 100 лева подхвърли на пътни полицаи солидно почерпен шофьор, който първоначално направил опит да избяга с автомобила си от проверяващите.

Инцидентът с 41-годишният жител на Сливен е станал около 23,30 часа на 7 март по път ІІ-48 в близост до котелското село Мокрен. При първоначалния звуков и светлинен сигнал водачът на „Киа“ пробвал да избяга от полицаите, но малко преди пътен възел Петолъчката извадил столевка от портфейла си и я подхвърлил в купето на служебния автомобил с думите: „Вземете да почерпите жените си, че имат празник утре, а вие кой знае от кога не сте вземали заплати!“.

Последвало щракване на белезници и проверка за алкохол с дрегер, която установила че мъжът отрано е започнал празнуването на предстоящия 8-и март.Според запознати това не е първия опит на сливналията да се измъква от аналогични ситуации с подхвърляне на едри банкноти на униформените служители на МВР, но до сега се разминавал без санкции. Нарушителят е бил задържан за 24 часа в РУ „Полиция“-Котел, където е образувано бързо досъдебно производство.