0

Ж ители на варненския квартал „Христо Ботев” живеят във всекидневен филм на ужасите, заради всекидневните набези на наркомани.

Жители на варненския квартал „Христо Ботев” живеят във всекидневен филм на ужасите, заради всекидневните набези на наркомани.

„Наркозависимите, които се събират в района на Тубдиспансера влизат в мази, катерят се по покривите, по автомобили, крадат и дори нападат живеещите наоколо. Хората са отчаяни от липсата на каквато и да е подкрепа от официалните институции“, оплакват се те в ефира на Радио Варна. „Влизат и си вземат каквото им хареса, а ние просто живеем в страх. Отчаяни сме вече, не знаем какво да правим, защото писахме, молихме се, обаждахме се – нищо”, казва една от потърпевшите.

Някои дори се страхуват да говорят, като споделят, че ще им отмъстят. За жителите на квартала не е чужда картинка да срещат хора със забити в ръката игли. Съобщават за всекидневни крясъци на хора с неадекватно поведение по улицата. Според живеещи в района, наркозависимите се събират там, заради т.нар. „метадонова“ програма на общината.

В края на миналата година стана ясно, че на злощастното пространство до диспансера ще бъде построена детска градина за над 3 милиона лева и тя ще разполага с открит басейн, който да ползват децата в топлите месеци на годината. Срокът за кандидатстване за фирми по обществената поръчка изтече в края на декември.

Хората в квартал „Христо Ботев” обаче не се надяват, че това ще промени съществено картината. Казват само, че искат ред и сигурност и просто да си живеят нормално.