0

З асега не са спрени автобусните линии между България и Украйна, съобщиха във Варна превозвачи, извършващи международни курсове до Одеса.

Засега не са спрени автобусните линии между България и Украйна, съобщиха във Варна превозвачи, извършващи международни курсове до Одеса.

Въпреки това, сутринта на 24 февруари офисите на автогарата на компаниите, които изпълняват маршрута Варна-Одеса, останаха затворени. В разговор с представител на един от превозвачите стана ясно, че няма промяна в разписанието. Ситуацията обаче се променя постоянно, отбелязва Радио Варна. Първият автобус от Одеса за Варна на една от компаниите е тази събота.

„До четвъртък сутринта нямаше проблеми. Всичките ни планирани курсове са изпълнени. В събота, 26 февруари, от Одеса тръгва автобусът ни за Варна. Той е пълен с 50 души и планираме да изпълним курса“, каза служителка на компанията - превозвач. Тя уточни, че нямат разпореждане от украинските власти за спиране на автобусите, извършващи курсове до различни страни в Европа, включително и България.

Превозваческата фирма е българска и в събота ще пътуват основно български граждани, сред които много жени и деца, които се прибират у нас. „Първият ни автобус от Варна до Одеса е на 1 март и за него има вече запазени места. Този вторник имахме курс до Одеса и нямаше никакви проблеми“. коментираха още от офиса на превозвача във Варна.

Той работи въпреки, че за ден остана затворен, заради извънредната ситуация в Украйна. В Одеса хората са призовани да останат по домовете си и да не излизат, затова там офисът е затворен, уточниха от фирмата.