0

Д епутатът Кирил Симeонов се отцепи от "Има такъв народ". Пред трибуната Симеонов заяви, че когато е влезнал в политиката  го е направил без  родители партийци и бизнесмени.

"Когато се видях със Слави той ме пита за какво съм тук и за какво се боря. Казах му, че се боря срещу статуквото. Вчера гласувахме заедно с тази система и мен ме е срам от това нещо" каза Симеонов.

"Последваха бурни аплодисменти на крака от парламентарните групи на управляващата коалиция и недоволни викове от страна на "Има такъв народ". Хората, които ме познават във Варна знаят, че аз открито съм опонирал на ГЕРБ. Трябва да мога да се прибера вкъщи и да погледна децата си в очите," заяви Симеонов. Последните му думи бяха съпроводени с аплодисменти.

Само преди няколко дни Кирил Симеонов призна, че е имало среща с него и премиерът Кирил Петков. На нея той е бил помолен да преосмисли позицията си и да не се хвърля страната в хаос. Симеонов заяви още преди дни, че не са му обещавани постове или пари, благодарил е на премиера, допълвайки, че остава лоялен на партията си. Стана ясно още, че министър-председателят е разговарял и с други депутати на ИТН, а според слухове, те са 12.

Още след като ИТН напусна коалицията 5 депутати и един министър се оттеглиха от партията си, не подкрепяйки решенията на лидера си на "Има такъв народ" Слави Трифонов.