0

Н аследниците на Иво Карамански продадоха родната му къща в дупнишкото село Бистрица на най-големия автобусен превозвач на гастарбайтерите от Дупница до Италия Михаил Билярски. 

СТРОГО СЕКРЕТНО: Истината за войничетата и Карамански изплува след 3 г.

Преди около месец той е броил 100 000 лв. на трите дъщери на Карамански, пише местният сайт „Струма“.

"От три години никоя от наследничките на Иво не се е вясвала в селото и къщата се руши. Трите сестри са си поделили парите от продажбата. Ние бяхме съученици до 8 клас с Иво. Беше тих ученик. Баща му, бай Цане, беше профпредседател в "Стройрайон", майка му загина в катастрофа. Отгледа го втората жена на бай Цане - Райна. Иво учи до 8 клас в селото, след това отиде в спортно училище в София и не се върна повече тук. Идвал е, но за няколко часа, за да се види с приятели от детството, и си тръгваше за София", разказа бившият кмет на Бистрица Васил Бански.

ЗНАКОВИТЕ УБИЙСТВА НА ПРЕХОДА: Гръмнаха погрешка ресторантьор вместо човек на Жоро Илиев!

През последните 4 г. има бум в продажбите на имоти и къщи в с. Бистрица, след като се разбра, че при сондаж е бликнала минерална вода.

Кирил Огненски, който управлява селото допреди година, сподели: "След като се разбра, че селото е разположено върху "жила" от минерална вода, започна търсене на къщи. За последните 4 г. по неофициална информация са продадени около 40 къщи на цени от 100 000 до над 500 000 лв. Сондажът обаче е спрян и фирмата всеки момент ще си събере техниката и ще напусне селото поради липса на заделени пари от общината за сондажа".

ЗНАКОВИТЕ УБИЙСТВА НА ПРЕХОДА: Карамански живее във Фейсбук 24 години след екзекуцията

Неотдавна Първан Дангов по време на заседание на ОбС – Дупница, обяви, че сондажът в село Бистрица е обявен от Басейнова дирекция за незаконен и няма да даде средства от общинския бюджет той да продължи.

Иначе на 20 декември 1998 г. 33-годишният Стефан Кирилов Въжарски застрелва Карамански, известен още като Кръстника, по време на гуляй във вила в столичния кв. Симеоново. Кръстникът умира на място, а Въжарски е осъден на доживотен затвор.