0

Д ете е припаднало в Габровско, а екип на Спешна помощ е закъснял с 30 минути заради заледени пътища. Това се твърди в анонимна публикация, споделена в социалната мрежа Facebook, съобщи GlasNews.

"Не знам какво трябва да се случи за да се опесъчават улиците в зимния сезон в Габрово и съответните околни квартали и села. Възмутена съм", се посочва в публикацията.

Жената, пожелала да запази анонимност, споделя, че тази сутрин й се наложило да потърси Спешна помощ за припадналото й дете.

"Линейката не може да дойде 30 минути, защото, по думите на шофьора, пътят е заледен като стъкло и е невъзможно да се придвижва по-бързо", добавя тя.

Жената благодари на спешния екип, който въпреки трудностите, все пак успял да стигне до дома й. Не уточнява обаче какво е състоянието да детето й.

"Благодаря на екипа, който все пак успя да стигне до дома ми и да реагира на ситуацията. За катастрофите, които също са се случили поради заледени пътища искам да напомня, че също може да костват човешки живот. До кога това безхаберие ще се случва?", пита жената.

По думите й фирмата, която се грижи за третирането на пътната мрежа против заледяване, не си върши работата добре.

"Общината и фирмите от снегопочистване - стига сте спали! Свършете си работата, за която ви се плаща от джобовете ни", завършва публикацията си жената.

В коментарите под поста Розалия Пенчева подкрепи написаното от жената, запазила анонимност.

"Права сте абсолютно. Може би трябва верижна катастрофа със жертви, която да доведе до намеса на медии и да гърми новината 1 месец, за да си следят изпълнието на договорите за почистване в общината. Преди няколко години майка ми си счупи крака много лошо и до ден днешен не може да върви нормално. Да не говорим, че операцията за някои хора е непосилна финансово, особено за пенсионери. Осъдих общината и какво? Бълха ги ухапала. Такива потърпевши има много. Управниците на града нямат съвест и лична отговорност, а какво остава за гражданите.... Днес пред мен една кола се въртя на заледения път", изрази мнението си Розалия.

В друга публикация пък се посочва, че всички основни пътни артерии в Габрово са заледени.

"Дами и господа от община Габрово, ангажирани със снегопочистването, знаете ли, че всички основни пътни артерии в града са заледени, да не говорим за мостове и кръгови кръстовища. Съветвам всеки претърпял днес ПТП да заведе дело срещу общината", написа Емилиян Генчев.