0

"Като видите, че грее слънце, значи е ден. Само на това ще вярвате. Иначе - не. Това са измамници!", заяви той по отношение на правителството на Кирил Петков и управлението на "Промяната". Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е на обиколка в страната, срещна се със земеделци в гр. Исперих. Пред него те споделят проблемите в сектора.

"Това, което е сега, е много зле. Тези, които бяха преди вас, съсипаха земеделците! А ние сме аграрна страна", отбеляза кметът Гюнай Хюсмен. Той добави, че земеделците изпитват огромни трудности заради скъпите торове.

Бившият земеделски министър Десислава Танева отбеляза, че година и половина сме имали управление, което не е защитило нито една посока в земеделието. Тя апелира да се върне Плана за напояване. "Страни като Гърция, Румъния включиха промени в напоителната инфраструктура. Единственият шанс на нашия сектор остава тоталната модернизация на напоителната система. По отношение на зърнените коридори от Украйна България не постави въпроса за застрашаването сигурността на нашите фермери," обясни още Танева. Местните хора отбелязаха, че фонд "Земеделие" твърди - загубите за земеделието са 100 милиона лева.

"Ама какви сто милиона? Това са им комисионните!", коментира Борисов. "Като видите, че грее слънце, значи е ден. Само на това ще вярвате. Иначе - не. Това са измамници!", заяви той по отношение на правителството на Кирил Петков и управлението на "Промяната".

"Те последния ден сложиха маските, днеска чувам, че казват - не слагайте маските. Малко да се осъзнаят... От министър на БСП в земеделието се предава на министър от БСП в земеделието. А вие ми говорите за планове!", заяви Борисов. "Още малко трябва на народа, за да разбере измамата. Последните издихания излизат едно по едно - 100 милиона изгубили от фонд "Земеделие", милиард от друга...", коментира още лидерът на ГЕРБ.

На въпрос за изборите дали биха се коалирали с някоя от другите партии Бойко Борисов заяви: "Защо трябва да се коалираме? Няколко служебни правителства на Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо... Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но се надявам той да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши.

Сега, когато и служебното правителство разкрива измамите им, те се хвалят с оферти. Днес стана ясно, че сме били пред извънредно положение заради ситуацията с газа. „Промяната“ са пагубен експеримент за България. И непрекъснато ни заблуждават с оферти. КЕВР им бил виновен. Ама сега като излезе със 70% по-скъп газ. Експериментът доведе до фалит навсякъде. Днес стана ясно, че и приходите им не са добре

БСП казват „Чегъртат ни“, но получават министри. БСП са като Триглавата ламя – винаги имат министри. Явор Гечев от БСП смени Иван Иванов от БСП в МЗХГ - все едно Васил Грудев да смени Десислава Танева. Представете си днес Атанасова или Дончев да са министри и аз да казвам: „Недоволни сме! Зверски ни чегъртат!“.

Сега и Радев ще види какво е да работиш с враждебни партии, както ние навремето. Разчитам на президента да осигури максимално прозрачни и честни избори, за да не губят хората тотално доверие в машините. Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за "Промяната", ще има още един етап, в който народът ще се гърчи.