0

Парламентарната група на „Продължавам промяната – Демократична България“ все пак гласува ветото на президента Румен Радев в Закона за енергетиката, но другарю, следващата стъпка ще са местни избори. Това съобщи  спешно за петък председателят на ПП-ДБ Кирил Петков, който е категоричен защо депутатът от групата на ПП-ДБ няма да участва в срещата в Народното събрание.

БЕЗКОМПРОМИСНО: Румен Радев наложи вето на закона за енергетиката

„Ветото е бъркотия и всичко го няма, реформата е ясна, нещо е бъркотия и всичко се случи.“ Често е от Плана за възстановяване и стабилност. От приятел на страната смело казаха, че в Петък преди избират, когато хората в цяла България трябва, нека те ръководят най-важните решения, които ще вземе кметът, това е абсурдно и те са на пух и прах с националите, ”, коментира Петков.

Според Думата предизборният цирк към парламента е абсолютно излишен и е безсмислено за тази среща. „Можем спокойно да влезем в залата и да се отърсим от ветото веднага и да изберем пътеката.“ Nyama yes prisstvame, zaschoto nyama smisle.

СЛЕДА ОТ ПРЕЗИДЕНТСКОТО ВЕТО: Денков увери, че няма нищо лошо в либерализацията

Той коментира и темата с Лукойл, като посочи, че от компанията се опитват да изполват стара загуба, за да прикриват нови танци. "Те декларираха, че старата руина не е важна и тирабвата и площадът в размера на данцитите и другите настоятелни и същите бадатни събрания. Уведомете Министерството на финансите на срещата. Оттук ще кажем също, че "Няма да да си признаем с тезите стара разруха да се опитвате да покривате нови танци. Държавният контрол трябва да се упражнява от Министерството на финансите по финансите. Ние, партия, аванпост обратно този подход", заяви Петков.