0

"Ако не искат Габриел да бъде и премиер, и външен министър, ние ще излъчим нов външен министър". Това заяви лидерът на ГЕРБ и припомни, че преди девет месеца с ПП-ДБ да се споразумели на ротацията Денков и Габриел да се разменят така, както е записано и в документа, публикуван в сайта на Министерски съвет.

ЩЕ СЕ РАЗТУРИ ЛИ СГЛОБКАТА? Постът на външен министър спъва ротацията!

"Мария да стане премиер, а Денков - образователен министър. Ние имаме само едно министерство - Външно", отбеляза още Борисов. Той съобщи, че в сряда е имал "уютен разговор" в кабинета си с Кирил Петков. "Не съм разговарял с Лена Бориславова”, уточни лидерът на ГЕРБ.

“ПП имат цялата власт с 30 депутати, те лека по-лека изпадат. Дайте малко да се успокоят всички. Най-лесно е да идем на избори, но не е правилно", призова Бойко Борисов.

Изкзването на Борисов беше в отговор на интервюто на членът на Изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” и бивш депутат Лена Бориславова, която в „Здравей, България”, заяви, че „съвместяването на постовете на външен министър и на премиер не е работещо решение“.

„Ако зависи от нас, няма да се стигне до избори”, посочи Лена Бориславова. Според нея Николай Денков и Мария Габриел си говорят, не са скарани, но „вероятно има напрежение като във всеки екип”.