0

М еморандумът е подготвен материал, върху който се водят преговори. Като попската работа е -  един поп казал: "Няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря". В него пише, че кандидатурите трябва да бъдат прозрачни, непартийни, ярки, експерти. ПП–ДБ не спазват тези принципи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в четвъртък.

Денков: Меморандумът е входна точка за преговори

"Станислав Тодоров за КЕВР, депутат от ПП - ярка политическа фигура, Петър Петров - за зам.-шеф на ДАНС. Петков се опитваше да ме убеди за това назначение. Това ли са непартийни, прозрачни фигури? Гюров в БНБ - отново политическа фигура... Шефът на АДФИ как беше избран? НПО се произнесоха, но чухме ли ги? Шефът на митниците защо беше сменен. Ние доведохме българския еврокомисар за министър, те доведоха ярки политически фигури за министри и за премиер. Не спазват нито един принцип", коментира той. 

"Водим преговори всеки ден, но съм разочарован от ПП–ДБ, защото провалят строежа на ядрената централа на "Уестингхаус". Гласуваха против", завърши Борисов.