0

„Всички виждаме, че най-гръмогласните ни критици в София са изключително слаби управленци“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който проведе първата работна среща за 2024 година с народните представители, общинските съветници и районните ръководители на партията в София. Специален гост на събранието беше вицепремиерът на България и министър на външните работи Мария Габриел.

„Създадох партията, за да бъдем гласът на хората. Незабавно трябва да възстановим постоянната комуникация с жителите на София на ниво райони“, подчерта Борисов.

По време на заседанието дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова и областният координатор на ГЕРБ Даниела Райчева разясниха какви са краткосрочните и дългосрочните цели на партията в столицата през следващите няколко месеца. Основните задачи бяха поставени на районните координатори, които ще бъдат постоянно на терен, за да следят отблизо проблемите на кварталите и да сигнализират за нередности.

Беше обявено, че народните представители и общинските съветници ще провеждат редовни приемни за граждани в 24-те района на София, които ще бъдат публикувани предварително в публичното пространство. На тях ще бъдат поканени всички желаещи, които искат да подадат сигнал срещу местното управление или имат препоръки към представителите на партията.

По време на срещата лидерът на ГЕРБ обяви какви са основните приоритети за партията в София с оглед предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат през юни тази година. Той обясни и особеностите на предстоящата през март ротация на премиерите в кабинета „Денков-Габриел“.