0

“Да, България” ще проведе предварителни избори за подредбата на кандидатите за изборите за Европейски парламент на 9 юни, съобщиха от партията пред „Телеграф“. 

След процедурата по номинации са одобрени 9 кандидати, които ще се борят за доверието на партийните членове да бъдат излъчени като кандидати и в окончателните листи за изборите. 

ЕВРОИЗБОРИ ЧУКАТ НА ВРАТАТА: Три месеца уседналост за глас

Процедурата предвижда серия от дебати по актуални теми за Европейския съюз в периода между 12 и 15 април пред членовете на партията в София, големите областни градове и местните организации в чужбина. 

В рамките на три дни между 16 и 18 април членовете на “Да, България” ще могат да гласуват за предпочитаните кандидати, като те ще бъдат подредени по низходящ ред. Крайното класиране на кандидатите ще бъде определящо за подредбата на имената в листите. Гласуването ще се осъществява по електронен път и по пощата. 

ПП обяви кандидатите си за евродепутати!

Кандидатите на “Да, България”, излъчени след номинации от местните организации, са народният представител Елисавета Белобрадова, дипломатът Стефан Тафров, Алина Добрева (експерт в Изследователския център на Европейския парламент), Богомил Георгиев (създател на читалище „Мечталище“), Дилиян Манолов (доктор по психология), Димитър Димитров (експерт по международни отношения), Живко Димов (експерт по енергийни пазари и услуги), Мирослав Дачев (бизнес консултант и преподавател) и Силвия Атипова (писател).