0

В сякаква намеса на „Пирогов” в политически и друг вид борби е неприемлива. В болницата се лекуват от най-бедния до най-богатия, от най-малката политическа партия до най-голямата. „Пирогов” няма политическа принадлежност и оцветка и е истински пример за плурализъм. Това коментира директорът на най-голямата спешна болница у нас Валентин Димитров, за когото здравният министър подписа заповед да бъде освободен.

НОВИ ОБВИНЕНИЯ: "Пирогов" е назад с над 30 милиона

"Инсинуациите, че "Пирогов" ще фалира, за мен са недопустими и политически незрели от устата на министър - човек, когото очакваме да оправи здравеопазването", каза още д-р Димитров.

ИНКОГНИТО: Освободиха шефа на "Пирогов"

Димитров подчерта, че за времето, за което е начело на „Пирогов”, дружеството е на печалба. „Не съм магьосник – мениджър съм. От началото на 2023 г. до юни тази година печалбата на предприятието е 307 000 лв. През деветмесечието на същата година вече е 989 000 лв. Към 31 октомври 2023 г. – над 1 112 000 лв. Трендът е за постоянно увеличаване на печалбата”, категоричен е директорът на лечебното заведение. 

Той каза, че 31 млн. лв., за които говорел министърът на здравеопазването Христо Хинков са натрупана загуба на предприятието в продължение на 23 години. „6 милиона са загубата за 2022 г., в която все още моята работа няма принос. Така че, и тук не чувствам вина. 6 млн. пак ги приписват на мен, но пак са за минал период”, добави Димитров.

СЛЕД РОКАДАТА: Съдът спря смяната на шефове в "Пирогов"

"Написал съм писмо до главния прокурор с молба прокуратурата да влезе в "Пирогов" и да направи проверка. Предавам писмо до Асен Василев и до АДФИ с молба да влезе и да провери по одитния доклад директора на болницата. Изпратил съм писмо до министър Хинков, че обществената поръчка, която са извършили в МЗ септември месец подлага на заплаха "Пирогов", каза още Димитров.