0

Т ази седмица екипът разследващи от Националната следствена служба стига до епицентъра на експлозиите в склада за пиротехника в Елин Пелин. Това обявиха за NOVA от следствието.

До момента огледите бяха периферни заради риск от нови взривове. Те ще продължат около 2 седмици, а след това предстои анализ, който трябва да покажи къде и как е стартирало взривяването. Продължават и разпитите на свидетели. Всички, които са снимали и качвали кадри от взрива на склада за фойерверки ще бъдат установени и привикани за разпит в Националната следствена служба.

ТРАГЕДИЯТА В ЕЛИН ПЕЛИН: Привикват всички, снимали взрива!

Все още няма водеща работна версия какво се е объркало във взривените складове за фойерверки край Елин Пелин. Надделява хипотезата, че най-вероятно причината е свързана с човешка грешка – объркана смеска, изпуснат фойерверк, включително и нерегламентирано запалена цигара. Не е изключено причината да е свързана и с дефектирал фойерверк.

Междувременно отвориха и пътя между град Елин Пелин и село Гара Елин Пелин, който беше затворен заради взривовете в склад за пиротехника.

Оттам предупреждават, че е възможно по пътното платно и около него все още да има остатъци от пиротехника и отломки, които да са опасни за живота. На мястото ще правят обходи военнослужещи, ще събират остатъците, ще има поставени табели.