0

И през предстоящия ски сезон любителите на снега и зимната почивка ще трябва да минават през тапи и задръствания по пътя за пистите на Банско. Причината е, че все още магистрала „Струма“ не е завършена в цялост.

Сезон

И през идния сезон автомобилите в посока зимния курорт и Гърция ще се движат по магистралата само до Симитли, където тя свършва точно преди разклона за Банско. Това е и мястото, на което от две ленти в едната посока пътят се свива до една лента, заради което в пикови часове около почивни дни, дълги уикенди и национални празници се образуват километрични колони. През лятото на мястото бяха направени козметични промени. Целта бе стеснението да се измести максимално далеч от тунел „Железница“, за да не се стига до ситуация, в която колоните започват от него с всички произтичащи от това рискове от катастрофи и прекомерни емисии на изгорели газове. 

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ: Километрично задръстване край Кресна!

Облекчение

В посока София обаче при нормални обстоятелства през тази зима се очаква да се пътува без тапи, тъй като по това направление по пътя няма стеснение.

Окончателно пътуването до Банско и Гърция ще се изчисти от тапи едва с построяването на участъка от магистралата между Симитли и Кресна през едноименното дефиле. В момента проектът е на ниво избор на трасе.

ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА: Изграждат ново пътно платно на АМ "Струма"!