0

В брой 79 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 5 октомври, четвъртък, ще откриете:

На 66, звездата от „Птиците умират сами” Рейчъл Уорд изглежда все така възхитително. Читателите на „Златно време” ще научат откъде идва аристократичното излъчване на актрисата, която не постигна други върхове в кариерата си, но на снимачната площадка срещна любовта на живота си – Брайън Браун.

Как непокорната Рейчъл се превърна в перфектната съпруга и майка, след като си поживя. Как екранният Люк й предрече, че ще има три деца, но не позна от раз, че ще са от него. И още за прекрасната двойка.

В рубриката „Здраве” проф. Радостина Александрова от БАН разказва за антивирусните агенти, откривателя на пеницилина Александър Флеминг, за Гертруд Елиън, която представя ацикловира на света и за други гении в областта на медицината.

В рубриката „Ретро спорт” публикуваме първата част от любопитен материал за топфутболисти, които след края на кариерата си стават успешни диджеи, състезатели, политици и пастори. Ще четете за тях и следващия четвъртък.

В друга постоянна рубрика в приложението „Златно време”, което получавате безплатно всеки четвъртък с броя на вестник „Телеграф”, е „В кухнята на...”, в която ви даваме интересни рецепти от екрана и литературата.

Днес гостуваме в най-скъпия руски ситком „Кухня”, за да представим рецепта за Патешки бутчета конфи.

За любителите на историята – разказ за героя Давид Тодоров, един от най-близките съратници на Христо Ботев. А също и портрет на Джон Атанасов.

И още:  Защо прополисът е „Мистър Пропър” за гърлото? Как да опукаме чушлетата – рецепти от тефтера на баба за пукани люти чушки, идеалното мезе за студените дни?

Защо актьорът от „Игра на тронове” Джоузеф Гат има забрана да ползва социалните мрежи? Какво червило ни пасва на зодията?

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!