0

Н а официална церемония на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев назначи новия-стар служебен кабинет. От правителството изпадна само министърът на културата Венцислав Минеков, който бе заменен от директора на Софийската филхармония Найден Тодоров.

Радев предупреди министрите да се пазят от удари под кръста.

„Очаква ни изключително оспорвана предизборна кампания. Най-вероятно участниците в кампанията ще опитат да извлекат дивиденти на ваш гръб, да ви провокират ежедневно и да оправдават с вас техните провали, и да си приписват вашите успехи. Най-отговорно ви призовавам да пазите самообладание, да не се намесвате в кампанията и да не вземате страна, но да отстоявате истината“, заяви държавният глава.

Радев посочи още, че очаква този мандат да бъде още по-труден, тъй като има множество натрупани проблеми, а очакванията са големи. „Дръжте пулса на хората и работете за тях“, заръча Радев и пожела на добър час на министрите.

От своя страна Гълъб Донев пък посочи, че е готов за втория сезон на политическия сървайвър.

„Министър се става след първото взето управленско решение“, каза той, като припомни, че новото служебно правителството е 101-то в българската история.

„Да си министър втори мандат има едно сериозно предимство – вече си готов за втория сезон на политическия сървайвър“, обяви премиерът.