0

П ремиерът Николай Денков коментира окончателното решение на Нидерландия - България да влезе в Шенген. По думите му продължават преговорите и с Австрия, за да могат да паднат преградите.Министър-председателят подчерта, че преговорите „изискват деликатност, спокойствие и аргументи от другата страна“.

Денков коментира и думите на президента Румен Радев, който по-рано каза, че Конституцията е изнасилена от сглобката. "Ясно е защо се правят тези промени. Служебното правителство управлява дълъг период, без да има контрол на парламента. Коментарите на президента за промените в основния закон отразяват определени пристрастия по отношение на служебното правителство.

РАДЕВ ЗА ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА: Мнозинството изпълнява поредния етап от сценария в записа на ПП

Но тези промени са съгласувани както с Венецианската, така и с Европейската комисия. Ако президентът смята, че Европейската комисия „изнасилва“ промените в Конституцията, да излезе и да го каже, коментира акад. Денков.

На въпрос дали ДПС участва в управлението, министър-председателят отговори, че всеки, който участва в гласуванията (в парламента), участва и във вземането на решения. И допълни, че в изпълнителната власт решенията се взимат единствено от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.