0

К орнелия Нинова е умерен оптимист за бъдещ кабинет. Това коментира тя пред журналисти в парламента. Нинова информира, че е изпратила официални писма за предстояща лидерска среща с покани към лидерите на останалите политически формации в 48-ото Народно събрание в петък от 11:00.

"Разговарях с лидерите на останалите парламентарно представени партии, поканих ги утре на среща в 11:00 часа в зала "Изток" и изпратих писма", съобщи Нинова. Тя посочи, че е разговаряла с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и той е потвърдил участието си в срещата.

Потвърждение дойде и лично от Борисов, който обяви във Фейсбук, че ще отиде на срещата с БСП. 

“Разговарях с г-жа Нинова за лидерска среща и заявих присъствие. Не съм поставял условия. Решението на Националното ни събрание е ясно - не можем да участваме или да подкрепим кабинет на БСП. Смятам обаче, че е време за сериозен разговор между лидерите на партиите. Дължим уважение и отговорност пред избирателите си”, написа Борисов в мрежата.

Съпредседателят на "Демократична България" обаче се готви за помен. 

"Не можа този парламент да произведе правителство. На изпроводяк само една панихида може. Това е истината", категоричен бе Иванов. 

От партията на Костадин Костадинов обявиха, че са получили покана за срещата, но няма да присъстват, тъй като и според тях правителство с третия мандат няма да се получи. 

"Продължаваме Промяната" няма да участва в лидерската среща, като настояват за среща във формат "Демократична България" и "БСП за България". 

Кирил Петков съобщи, че тази сутрин е получил покана от лидера на левицата Корнелия Нинова за лидерската среща и в разговор с нея я е уведомил за взетото снощи решение на Националния съвет на ПП, да се въздържат от подкрепа за правителство с мандата на левицата.

Петков коментира, че с удоволствие биха седнали с БСП и "Демократична България" и заедно в този формат да разговарят по всички важни приоритети и политики, но не и да участват в лидерска среща за сформираме общо правителство с ГЕРБ и ДПС и "Български възход".
ПП на общата лидерска среща не - но сме готови да отидем в троен формат с ДБ и БСП.