0

"Има такъв народ" се оттегля от преговорите за съставяне на правителството с третия мандат на БСП. Това стана ясно от думите на лидера на партията Слави Трифонов във Фейсбук, а причината за решението са изтеклите записи на Христо Иванов. 

"Всичко е измама, симулация. След всички откровeния, какъв е смисълът за преговори за правителство, аз изтривалка ли съм, аз ли съм оправданието за некадърността на едни хора, отвращавате ме. Нямате никаква чест и достойнство, вместо да създавате, вие рушите. Оказа се, че неадекватността и неспособността да се управлява не може бъде прикривана с добре облечени думи, лъжи и внушения. Зад добре облечени думи може да продаваш пробиотици, но не и да управляваш държава. Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени, лицемерни преговори за правителство. Не ни е страх от избори", отсече Трифонов.

"Днес Христо Иванов и парламентарната група на ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят. Говориха в ефир с включени микрофони и камери, защото не знаеха, че са на живо. Лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на задкулисието, лицемерието, лъжата, манипулацията. Без да знае, че е в ефир Христо Иванов каза "това означава, че те вече не могат да кажат ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели, нещата започнаха да се размиват". В прав текст Иванов и ДБ ни наричат мафия, защото така те изглеждат 100% бели.  Христо Иванов и ПП страдат, че ние сме приемлива част от управляваща коалиция и поставят условие ИТН да нямат министри. За какво са им преговори, за какво симулират разговори, за да сме мафия и ние да сме виновни за всичко. Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинетa", коментира Трифонов.