0

К онфискуваният крокодил от столичния квартал Ботунец се храни и вече наддава. Той вече може да бъде видян от посетителите. Това каза за „Телеграф“ директорът на зоологическата градина Добромир Бориславов. Директорът добави, че влечугото е изследвано и няма нищо обезпокояващо. Той обясни, че хищникът похапва различни видове месо, сред които и пилешко. „Животното не яде листоядна храна. Тези хора, които го гледаха, не вярвам да са му слагали традиционното му меню. По-скоро е бил на чипсове и други по-леки зърнени неща, които са абсолютно противопоказни за него“, каза директорът.   

ШОК: Мъж отглежда крокодил в дупка в столичен квартал! (СНИМКИ)

КРОКО: Отнет в полза на държавата!

План

Бориславов сподели, че догодина ще му търси ново място, защото Кроко тепърва ще расте. „Ние добре свършихме работа, ама сега трябва да му намеря ново място, защото там, където сме го сложили, ще може да се задържи максимум година-две. После ще му трябва по-широко място“, коментира той и добави, че в момента такова няма. 

БРУТАЛНО: Стопанинът на Кроко връзвал устата му със свинска опашка!

История

Крокодилът, участвал в циркови програми, беше открит през август в импровизиран басейн в дупка в Ботунец. За находката съобщи кметът на район Кремиковци Лилия Донкова, която сигнализира институциите. Извеждането на животното отне два дни и се превърна в тема на държавата. Новият дом, който ще остане постоянен за Кроко, е Софийският зоопарк. Оказа се, че човекът, който се представя за негов собственик, не го е регистрирал и няма документи, с които да докаже, че хищникът е негов. В хода на проверката бяха установени сериозни несъответствия между номера на чипа, името на собственика, адреса на отглеждане на животното и вписания човек в картата, за което му беше съставен акт. Оказа се, че за безопасност стопанинът му е връзвал устата със свински опашки. 

ОБРАТ: Кроко бил на бившия на стопанката!

Отглеждането на животни, включително и на екзотични видове като крокодили, е строго регламентирано от Закона за биологичното разнообразие, Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност. За периода 2004-2024 г. на територията на РИОСВ – София, са регистрирани общо 23 крокодила.    

СЛУЧАЯТ КРОКО: Глобиха собственика му!