0

Т емата за дрона, открит на скалите край Тюленово, и реакцията на военните стана повод за напрежение в Народното събрание, предаде NOVA. Част от депутатите поискаха оставката на военния министър Тодор Тагарев и извънредно заседание на Комисията по отбрана в парламента.

Според Бойко Борисов, когато министър на отбраната се изказва по подобна тема, той трябва да е напълно запознат с нея и да осветли подробностите. „Претенцията ми е към цялото правителство - да се готвят, защото за съжаление или радост вие сте много по-подготвени. След това се налага да се излиза с нови брифинги, уж да се замазват нещата”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Военният министър потвърди: Падналият дрон в Тюленово е част от войната в Украйна

Председателят на БСП Корнелия Нинова пък заяви, че реакциите показват пълна безотговорност и липса на държава. „Не може от снощи никой да не реагира. Всички видяхте как се обезврежда съоръжението - с полицай, който пуши и друг, който по потник гази из водата. Тагарев трябва да си ходи незабавно”, категорична бе Нинова.

„Абсолютно некомпетентно и непрофесионално е решението да се остави цяла вечер дронът с мината, който още в неделя е бил забелязан”, уточни Костадин Костадинов.

Според Тошко Йорданов от ИТН Тагарев трябва да подаде оставка, и то не само заради дрона с боеприпас, а по ред други причини. „Вероятно дронът е украински, защото, ако беше руски, Тагарев щеше да се снима с него”, добави Йорданов.

Ивайло Мирчев ДБ на свой ред уточни, че военния министър ще бъде изслушан и ще му бъдат зададени адекватни въпроси.

ВЪН ОТ ОПАСНОСТ: Взривиха мината върху дрона край Тюленово