0

К метът на Варна Благомир Коцев призова хората да останат по домовете си и по възможност да излизат в краен случай, да не се движат с автомобили, защото има много падащи предмети. Градоначалникът проведе извънреден брифинг във връзка със ситуацията в морската столица. Той увери, че са взети абсолютно всички необходими мерки и всички екипи са на терен.

УЖАСЪТ НЯМА КРАЙ: Бедствено положение във Варненско!

"Прави се разчистване, основният ни фокус е да се обезопасят пътищата, за да може градският транспорт да се движи. След новината за загиналата жена късно снощи предприехме стъпката да обявим бедствено положение, защото ситуацията продължава да е много тежка. Имаме вятър около 23-25 m/s, поривите стигат до около 30 метра в секунда, вълнението е около 6 бала. Има 4-метрови вълни. След около час ще имаме следващо заседание на щаба, където ще вземем решение дали утре ще бъде учебен ден или не", каза още Коцев, цитиран от "Фокус". 

"За две училища знаем със сигурност, че има щети. Това са училище "Димчо Дебелянов" и Професионалната гимназия по моден дизайн. Там сме говорили с МВР да обезопасят регионите, така че да няма движещи се автомобили и пешеходци", допълни кметът.