0

П рез деня във вторник ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има намалена видимост. Ще духа слаб вятър от изток, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология.

Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, малко по-ниски по морския бряг, в София 28°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 24°-25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който през деня в повечето райони ще стихне, по най-високите части на Рила и Пирин ще бъде умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

В сряда и четвъртък ще бъде с още два-три градуса по-топло и максималните температури ще са между 29° и 34°. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, а през втория ден около и след обяд над западната половина от страната ще се развие купеста облачност и до вечерта на отделни места там ще превали и прегърми.

Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и с него през следващите дни ще настъпи бавно понижение на температурите.