0

И зоставени брички ще бъдат покрити с графити от майстори на уличното изкуство.

Това ще се случи във Варна в рамките на Графити aрт работилницата по време на фестивала FunCity+ Euphoria, съобщиха за „Телеграф“ организаторите на събитието от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Репатрирани

На 12 и 13 август интересът на младите варненци и гостите на града ще провокира преобразяването на два излезли от употреба автомобила, които графити артистите ще превърнат в шедьоври. Колите, които не са в движение, са репатрирани на общинския наказателен паркинг в Южна промишлена зона. Те са предоставени за събитието със съдействието на ОП „Паркинги и синя зона“. Автомобилите ще бъдат доставени с репатраците тип „паяк“ на фирмата и поставени на площад „Антон Новак“ в пространството пред бившия хотел „Одесос“, а работата по тях в двата фестивални дни ще е истинска атракция за публиката.

Графити

Паралелно с това в същата зона ще бъде проведен и графити пленер с младежи, които ще творят на големи платна. Работата в този фестивален сегмент е дело на популярния млад художник Николай Чакъров -Нико от The Graffs и гост-художници. Не пропускайте да станете свидетели как „трошки“ се превръщат в цветни и забавни творения, призовават майсторите на графитите. Припомняме, че водещият мотив на фестивала и тази година е „Аз за Варна!“ и „Заедно за Варна“.