0

К атастрофа е блокирала движението по моста над река Искър край Мездра, съобщиха от Областната дирекция на МВР -Враца. Ударили са се ТИР и микробус, водачът на втората машина е транспортиран в болница с опасност за живота. Инцидентът е станал тази сутрин.

ФЕЙСБУК

Очевидци твърдят, че камионът, пътуващ в посока София, е спукал гума, a вследствие на това водачът е изгубил управление и буквално е помел микробуса. Шофьорът на микробуса е 39-годишният Владко Анакиев, който е от Мездра. При удара колата му е влязла под камиона и пожарникари са го вадили, съобщи агенция BulNews. Лекарите във врачанската МБАЛ "Христо Ботев" се борят за живота му.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ)съветват водачите на леки коли да ползват обходният маршрут по път III-161 - Литаково - Рашково - Радотина - Ребърково - Крета, да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Тежкотоварните автомобили се спират, като пътуващите в посока Враца изчакват в района на Ботевград, а пътуващите в посока София - на път I-1 при Враца, посочват още от АПИ.