0

Н еобичайно сияние озари миналата нощ Севлиево и предизвика смут в града. В социалните мрежи много от хората бяха убедени, че отново става въпрос за падащ метеор. Други пък предполагаха, че светлината се дължи на паднал руски или украински дрон, а някои - на метеорит.

В същото време стана ясно, че събитието, запечатано от охранителни камери, съвпада с пожар в местното сметище. От община Севлиево се наложи да дадат официално опровержение на появилите се опасения в града.

Ето какво съобщава местната власт: 

"Самозапалване е най-вероятната причина за пожара, избухнал снощи в 22:45 часа в депото за твърди битови отпадъци край Севлиево, категорични са всички служби, отзовали се на сигнала минути след пламъците. Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов също беше на мястото на пожара, заедно с Димитър Ножаров - секретар на Общинския щаб за защита при бедствия. 

Към момента няма данни за външна намеса. 

Сигналът в кординационния център на Общината е получен от 112 в 23:00 часа, а е подаден веднага след избухването на пожара. Противопожарният автомобил на РСПБЗН се е отзовал за 6 минути, в резултат на което пламъците са потушени. 

Към момента пожарът е овладян. Няма обгазяване на града, 4-те общински станции показват нормални стойности на въздуха". 

Междувременно притеснени жители коментираха в социалните мрежи, че огънят, лумнал на сметището, е причинен от "падналия предмет".

Припомняме, че на 11 юли българското небе беше озарено от ярък метеор, паднал във Видинско. Явлението беше забелязано от много точки на страната.