0

С лед срещи с останалите парламентарни групи ПП-ДБ не намерили подкрепа за реализиране на правителство с втория мандат. Депутатът Божидар Божанов заяви, че "няма подкрепа за нашия подход – първо антикорупционни закони, след което разговори за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат. Заради това в момента, в който президентът ни покани, ние да отидем и да го върнем неизпълнен". 

ПП-ДБ ПРИ РАДЕВ: Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза

Кирил Петков благодари на Румен Радев за възможността да проведат разговорите и „да тестваме дали в 50-ото НС има воля да се справим с корупцията и зависимостите“. Той посочи, че няма да злоупотребяват с времето и са готови да върнат мандата в първия удобен за президента момент.

Цонев: Поредният брутален опит на ПП-ДБ да изнасилят Конституцията, президентът ги върна в реалността

Припомняме, че след разцеплението на ДПС стана ясно, че ПП-ДБ ще получат втория мандат за съставяне на правителство. Преди това те поискаха среща с президента Радев, на която помолиха за 3 месеца отсрочка за втория мандат, за да се приемат антикорупционни промени. Президентът отвърна, че процедурата по член 99 на Конституцията се отнася към възможността съставянето на правителство, а не за работата на парламента.

ОТЗВУЦИ: Слави Трифонов за ПП-ДБ: Отидоха да се скрият зад човека, когото обявиха за "путинист"!