0

20 нови мобилни камери ще дебнат джигитите на пътя. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, който обяви, че служителите на МВР ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. 

ДЖИГИТИТЕ ГО ОБИЧАТ: Маниак подпука с флекс камерите за скорост! (ВИДЕО)

“Това е поредната стъпка, която МВР прави в битката с пътния травматизъм. Става въпрос за доставката на 20 мобилни камери. Те са изключително висока резолюция, разделителна способност и с вграден изкуствен интелект. Това ще даде възможност да се засича скоростта едновременно на няколко автомобила, включително и в двете посоки", заяви Стоянов. 

Всяко констатирано нарушение незабавно ще бъде препращано чрез защитен мобилен канал до Единния център за обработка на нарушенията. 

НОВ ДЖИГИТ НА ПЪТЯ: Шофьор лети с 260 км/ч на столичното околовръстно (ВИДЕО)

Калин Стоянов уточни още, че новите преносими устройства за скорост ще бъдат разделени между 19-те Областни полицейски управления в Благоевград, Бургас, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Добрич, Търговище и Шумен ще разполага с по едно тези устройства, а две ще бъдат заделени за нуждите на Плевенската дирекция.

Силовият министър разкри още, че предстои ведомството да закупи още 280 камери. Стоянов отчете спад на пътните инциденти с жертви и повишена събираемост на глобите. 

МИС ДЖИГИТ: Известна силиконка хвърчи с 250 км по магистралата! (ВИДЕО)

“След като засилихме контрола по пътищата, генерираме много повече приходи от наказания. Предприехме действия относно активизиране на процеса по връчване на фишове и глоби. През последните 2-3 месеца имаме повишение на събираемостта с над 50% в сравнение с миналата година. Само за последните 2 седмици МВР събра малко над 7 млн. лв. от глоби, като миналата година те са били около 4 млн“, каза той.