0

К оледните и новогодишните празници чукат на вратата, а и желанието за почивки и свободно време, прекарано с близки и приятели, както и за пътувания до интересни дестинации. 

През декември официалните почивни дни са пет около Коледните празници - 23 декември (събота), 24 декември (Бъдни вечер, неделя), 25 декември (Коледа), 26 декември (Коледа) и 27 декември.

И три за Новогодишните празници - 30 и 31 декември (Нова година), които се падат събота и неделя, а също и 1 януари 2024-та (Първият ден на новата година). 2 януари е неучебен ден, но е работен.

Бленуващите за дълга празнична почивка може да се възползват от отпуск. Така например само с два дни отпуска - 28 и 29 декември ваканцията ни става цели 10 дни - от 23 декември до 2 януари.  

Ако пък искаме да отдъхнем в първите дни на Новата година то може да се възползваме от отпуск от 2 до 5 декември и да си осигурим дълга почивка за цели 9 дни. 

А ако решите да вземете отпуска и около Коледа, и около Нова година, то тогава ще се насладите на едни дълги, коледно-новогодишни почивни дни – те ще станат точно 16, което е оптималният вариант за една истинска ваканция, ако разбира се началниците ви позволят това!