0

В итрината на македонския културен клуб в Благоевград "Никола Вапцаров" беше счупена в събота вечерта. От полицията уточниха, че инцидентът е станал към 21:00 часа.

Хвърлени са няколко камъка срещу помещението, като два от тях са нанесли материални щети по стъклената витрина. Пред клуба бяха паркирани полицейски коли, а униформените забраняват снимането. Води се разследване.

Клубът беше открит на 30 октомври 2022 година без особени провокации. Единствено една от буквите на надписа беше отлепена. През тези повече от 3 месеца там не се осъществява никаква дейност и помещението винаги е затворено. Най-вероятно някой се е подразнил от провокациите към българските граждани вчера в Северна Македония и е решил да отговори по този начин - с атака срещу клуба на македонистите.

Владимир Симеонов

Още на границата северномакедонските власти държаха нашите граждани с часове, а след това стотици от чакащите не успяха да почетат паметта на Гоце Делчев. "Възможно е точно човек, който не е пуснат да премине границата, да е счупил витрината. Един от хвърлените камъни е попаднал над вратата, а другият - вляво от нея. Предстои проверка на видеокамерите в района, за да се види кой е извършил посегателството", разкриха разследващи за "Телеграф".

НОВ СКАНДАЛ: Не пускат българите до гроба на Гоце Делчев (СНИМКИ)

СКАНДАЛ: Не пускат българи в Македония