0

С тачката на ДАИ в Пловдив продължава, отмениха още един изпит, информира БНР.

И в понеделник продължи стачката на служителите и инспекторите от ДАИ-Пловдив. Заради ефективния протест беше отменен първият за деня изпит на курсисти, които днес трябваше да се явят на теоретичния и практически изпити за шофьори. 

БНР

Протестите продължават втора седмица и няма да спрат, докато не бъдат изпълнени исканията на служителите, съобщи Стойчо Стойчев от синдикалната организация на КТ „Подкрепа“ в ДАИ-Пловдив.

НОВО 20: 10 часа полигон, но след книжката

"Исканията ни са да бъдат увеличени заплатите с 30%, да бъдат изравнени заплатите спрямо хората, които са назначени на една и съща длъжност и извършват едни и същи функции в системата на агенцията, защото в момента се получава така, че има разлики между хората в размер на 400-500 лева в месечното възнаграждение", каза тои.

Стойчев посочи, че след миналогодишната стачка през юли, не се е променило нищо и затова те отново протестират. По думите му в момента преговори с ръководството няма. Той допълни, че служителите и инспекторите са на работните си места, но извършват минимален обем от работата си. Затова беше отменен теоретичният изпит на първата група курсисти в 11:30 ч.

Държавата не може да се справи с корупцията в шофьорските изпити

Дошлите на място курсисти не бяха доволни, някои от тях бяха дошли и от Карлово. "Случват се тези неща. При положение, че има стачни действия го очаквах. Неприятно е, но всеки си защитава своите права", посочи и Лалка Махмудова от Карлово. И допълни, че не е била уведомена, че изпитът може да бъде отменен.

Пред журналисти стачкуващите обещаха оттук нататък да информират поне курсистите от другите населени места.