0

Х ора се събраха пред сградата на МВР на протест под надслов "Вън мигрантите от София". Той е организиран в социалните мрежи, а зад него стоят младежки организации.

РАЗКРИТИЯ: Двете групи биячи на Витошка били приятели

Участниците категорично не желаят да бъдат свързвани с политически партии и се разграничават от всякакви опити да бъдат въвлечени в подобни разговори.

Исканията им са за изключителен строг контрол при допускане на мигранти у нас, както и забрана те свободно да се придвижват в града. На този фон полицията с поредна спецоперация с цел недопускане отново на случаи на бой между мигранти или между мигранти и български граждани.

„Следим обстановката. С оглед превенция сме засилили полицейското присъствие в централната градска част. Нека наистина жителите на столицата, гостите да бъдат спокойни. Умолявам да не се създава излишно напрежение и да не се експлоатират страховете”, заяви главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той обясни, че категорично двата случая на бой с мигранти – от 6 и 8 март, не са свързани.

„Проблемите с бежанците в центровете възникват предимно на битова основа, прерастват в побоища и заради това вероятно ръководството на ДАБ желае по-сериозна въоръжена охрана от настоящата”, коментира Коцев.

*Източник: NOVA