0

Б СП ще върне неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев. Това обявиха от Левицата в петък, след като удариха на камък и стана ясно, че нямат подкрепата на останалите политически сили за съставяне на редовно правителство. 

"Изведохме най-важните приоритети за България и българския народ в тези кризи. В 4 точки. Това са приоритети, които съществуват в програмите и намеренията на всички партии. Търсихме това, което да ни обедини, а не това, което да ни разделя, търсехме решение за излизане от политическата криза. Подходихме различно. Поканихме всички лидери на парламентарно представените партии. Обсъдихме проведените днес разговори и възможните стъпки оттук нататък и решихме да върнем мандата на президента в понеделник”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, която ще върне празна папка на Радев. 

“Оставаме отворени за разговори, които са важни за България и за българския народ, с всички”, допълни тя.

Изявлението дойде часове след свиканата от председателя Корнелия Нинова лидерска среща.

НИНОВА СЛЕД СРЕЩАТА В НС: Очевидно няма подкрепа, отиваме на избори (СНИМКИ И ВИДЕО)

На нея присъстваха водачите на ГЕРБ-СДС - Бойко Борисов, на ДПС - Мустафа Карадайъ и Стефан Янев - на "Български възход" и стана ясно, че никоя от формациите не застава твърдо зад Столетницата в желанието й да състави кабинет.

Останалите парламентарно представени партии не се явиха на разговорите.