0

Т ова, което видяхте в парламента е разруха, дъно, падение. Плюха се буквално, физически. Чупиха си очила, късаха си ризи. Някои от епитетите ще ви ги спестим от добро възпитание. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента по повод скандала, който възникна в парламента между "Възраждане" и "Продължаваме промяната". Лидерът на БСП обвини председателя на НС Росен Желязков, че абдикира от длъжността си. И казаха, че не са канени на разговори, но и няма да участват в "коалиция на омертата". 

„Станахте свидетели на едни от най-срамните сцени в най-новата история на парламента. Видяхте всичко, но не чухте всичко. Две кохорти взаимно се обвиниха в национално предателство. Едните – евроатлантиците бяха обвинени за служба на чуждо посолство. Те обвиниха другите в путинизъм, защитници на интересите на Русия. Плюха се, чупиха си очила, късаха си ризи. Едни срещу други застанаха джендъри срещу фашисти. За моя изненада видях и доста агресивни дами”, заяви Корнелия Нинова.

„Стигна се до екстремизма на „Възраждане" да говорят за преврат и контрапреврат. В момента, в който хората имат нуждата от стабилност, това, което видяхте, е разруха, падение. Ние от БСП не сме част от това”, каза Нинова.

„Председателят на НС Росен Желязков абдикира от длъжността си”, каза още лидерът на левицата. „Само ние от БСП не сме част от това. Уверявам ви, че българският национален интерес може да бъде защитаван. В този екстремизъм и алчност за власт за правителство на всяка цена, не се чу нито дума с грижа за хората. Нашите закони за безплатни лекарства за деца, вдигане на МРЗ на 850 лв., както и преизчисляването на пенсиите, бяха отхвърлени от останалите партии. Не сме получили покана за разговори за кабинет, но няма да участваме в коалиция на омертата”, каза Нинова.