0

С рещата с Алексей Петров за сглобка на правителство се е провела в Самоковския манастир, разкри лидерът на СДС Румен Христов в ефира на NOVA. Според него на нея са присъствали Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев. 

В първия ден от новата пленарна сесия самият Борисов призна за участие на разстреляния бизнесмен в съставянето на кабинета между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. По-късно той уточни, че подкрепата на Алексей Петров била логистична, като той организирал срещата между тримата лидери. 

НА СТАРТА НА НОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ СЕЗОН: Борисов призна, че Алексей Петров е участвал в преговорите за правителство

Румен Христов заяви още, че се чувства засегнат и обиден от факта, че не е бил поканен на тези лидерски срещи в Самоковския манастир. 

Според ледера на СДС ролята на Алексей Петров не е била толкова важна и е трябвало да бъде намерен някакъв компромис за управлението на страната. 

БОРИСОВ: Алексей Петров уреди логистиката на срещата ни с Петков и Василев

"Първото, което искам да кажа - не съм сигурен доколко неговата роля е толкова важна. Второ, когато имаш повече от две години постоянни предсрочни избори, нестабилно правителство, служебно правителство с превишени правомощия от страна президента и един куп поразии, които направи служебното правителство - търсиш някакъв компромис. В политиката има компромиси. Въпросът е те да не бъдат за сметка на България.", подчерта той. 

"Очевидно е, че след като някой друг не е успял да поеме тази роля - се е стигнало до логистиката, която е осигурил господин Петров. Никога не съм виждал Алексей Петров. Не познавам и бащата на Кирил Петков - Петко Петков. Не съм ги виждал на срещи с колеги от ГЕРБ", разясни още Христов.