0

А ко ГЕРБ управляваше, заради случая в "Пирогов", при който съветник на министър Тагарев е искал да се изхвърли дете от противошокова зала, включително и министърът щеше да си е отишъл от поста. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение на болница в Бургас.

Той коментира и темата с Алексей Петров. "Единственото, което съм казал, надявам се да спрат да му вдигат кокалите на човека, е, че той осъществи логистиката. След незаконните арести, след тяхното МВР - разговор между нас не можеше да се осъществи. Физическата среща беше невъзможна, дори в парламента. Алексей Петров осигури тази логистика, за да можем да си проговорим, като важното е, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен", подчерта Борисов.

По повод изказването на президента Радев за задкулисното управление от петък, той подчерта: "Доколкото знам президентската институция има две основни задачи - да обединява, а втората да критикува. С първата той не се справя". "Не вярвам президентът да се е опитал да направи интрига за човека - той създаде логистиката. Няма човек да не знае, че ние 40 години само сме се карали, само сме спорили, били сме се в спорта", допълни лидерът на ГЕРБ.



По думите му няма нищо лошо човек, който вече го няма и се създал логистика, да може да се започне разговора. Борисов бе категоричен, че физически този разговор не е могъл да се състои. Той допълни, че са били скарани. "Спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров е спекулация. Той създаде логистиката", подчерта Борисов.

На въпрос говорят ли си с Кирил Петков и Асен Василев Борисов отговори също с въпрос: "Говорим си, защо да не си говорим?". "По телефона аз не обичам да говоря и нямам", допълни Борисов.