0

И ма дълбоко непознаване за работата на ДАНС. Когато някой се разбере, че е агент, не означава, че моментално трябва да бъде изгонен от страната. Напротив, тогава започва същинската оперативна работа. Да се установи кои са обектите на неговото въздействие в България. Кои хора е вербувал, ако го е направил. На кои хора въздейства и от кого получава информация. Когато се експулсира, всички усилия за разкриване на истинската, ако има такава, агентурна мрежа и дейност, пропадат. С тези действия България се лишава от една такава възможност. Това коментира президентът Румен Радев по повод изгонените духовности от Руската църква. 

"Единствената цел на така наречената реформа на службите – това е тяхното подчиняване, за да не може никой да научава за безчинствата на управляващите и да не може никой ефективно да противоустои”, допълни държавният глава.

Асен Василев: Службите ни за сигурност не гарантират сигурността на страната!

„Шизофренно и политическо нелепо е всеки ден да плачеш за Шенген и еврозоната и в същото време да тръбиш навсякъде, че службите са пробити и навсякъде има шпиони”, е мнението на Радев. Думите му са по повод думите на съпредседателят Кирил Петков, който заяви, че има пропуски в службата и духовниците били шпиони от пет години.