0

В редица по един, паяци започнаха извозването на колите, отнети от пияни или дрогирани шофьори. Всички такива автомобили, които в момента се намират пред полицейските управления в София, ще бъдат преместени на специален паркинг. До тук се стигна след като в последните месеци улиците около районните се оказаха буквално задръстени заради големия брой отнети и паркирани там коли, съобщи NOVA.

Само в София колите, които са прибрани от полицията са 575. Има хипотеза, при която нарушителят трябва да плати равностойността на автомобила без той да се отнема, само когато той не е собственик. Така че това не е крайното число на пияните и дрогираните, заловени на територията на София. Преместването към новия паркинг се случва с паяци и на полицията, и на столичната община. От СДВР пресмятат, че ще им отнеме между 15 и 20 дни, за да приключат с процедурата. А вече се работи и по още един терен, който да събира иззетите коли.

Кола по кола ще бъдат преместени, паркираните сега около полицейските участъци иззети автомобили. „Броят постоянно нараства. Над 120 има вече разположени, общият капацитет е 550”, коментира комисар Ясен Зърнев, началник „Оперативен дежурен център” – СДВР.

Приоритет се дава на полицейските управления, които се намират в центъра на града, така трафикът ще се отпуши. Сега следва колите от шесто районно да бъдат извозени до новия паркинг.

След преместването им на новия паркинг, ще се освободят заетите паркоместа. В помощ на паяците на полицията се включват и от Столичната община. „Така сме направили организацията, че извозваме максимален брой в извън работното време на репатриращите машини, за да не затрудняваме същинската им работа, а пък когато има време, както в момента се случва, използваме минимален брой и съвместно с нашите такива извозваме автомобилите”, казва още комисар Зърнев.

На паркинга има специално обособени зони за автомобили, които пристигат от различните полицейски участъци. И тъй като броят на нарушителите постоянно расте, а с тях и отнетите коли, вече се действа по ново място. „В процедура е подготвянето на още един терен, в Красна поляна, кв. Факултета, който ни е предоставен от Столичната община”, допълва комисар Зърнев.