0

Г лавчев аргументира отмененото решение на служебното правителство за частната болница "Мама и аз".

СКАНДАЛ НА 1 МАЙ: Хванаха се за гушите заради частната детска болница! (ВИДЕО)

Това бе предизвикано от общественото напрежение, а също и неодобрението към проекта от страна на президента Румен Радев, ДПС и ПП-ДБ, заяви днес служебният премиер Димитър Главчев, припомня БНР.

"Аз се вслушах в техните аргументи, както и в обществената дискусия, която се разрази, ако мога да използвам такава дума, след като приехме това постановление, а нищо не предвещаваше нещо подобно. Всички си беше абсолютно по законов ред, но наистина, служебните правителства основно трябва да се занимават с организирането на честни и прозрачни избори и такива решения, които са с по-далечна перспектива, аз съм склонен да мисля, че не трябва да се предприемат от служебно правителство", каза премиерът.

Както заяви още в сряда, Димитър Главчев ще поиска писмени обяснения от служебния министър на здравеопазването Галя Кондева.

От публикуваната от Министерския съвет стенограма от заседанието на 30-ти април, когато е било прието разрешението за строеж на частната болница "Мама и аз", става ясно, че не е имало възражение от премиера или от министрите, уточнява медията.